T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / YÜREĞİR - Yüreğir Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

Adana İlinin Yüreğir İlçesi Serinevler mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzeri no 2 adresinde 1987 yılından itibaren kurumumuz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır. İlk önce bugünkü Optimum Alışveriş Merkezinin bulunduğu muhitte yer almaya başlayan kurumumuz daha sonra Yüreğir Yavuzlar Ortaokulu binası bünyesinde bir süre hizmet vermiş daha sonra 2015 yılından itibaren de bugünkü binası olan güncel yerine taşınmıştır.   

Kurumumuz adını, bulunduğumuz ilçeden ilk halk eğitimi merkezi olarak kurulmasından almış ve yıllarca civarda bu isimle tanınmıştır. İlçemizde kurumumuzdan başka iki halk eğitimi merkezi daha bulunmaktadır ancak diğer halk eğitimlerden daha eski, köklü bir hizmet geçmişimiz bulunmaktadır.

Kurumumuz açıldığından bu yana vatandaşlarımıza sosyal, kültürel, mesleki başlıklar altında kurslarla hizmet vermiş, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğünün vizyonu çerçevesinde kurs alanlarının ve kurs sayılarının artması ile hali hazırda binlerce kurs imkanı ile tüm vatandaşlarımızın gelişimine katkı sağlayacak veya onların sosyal yönlerine katkı sağlayacak, onlara bir hobi kazandıracak imkanlarla yanlarında yer almıştır ve almaya devam etmektedir.

Bugüne kadar kurumumuz kurslarımıza katılmış bir çok vatandaşımız kurslarımızdan aldıkları sertifikaları mesleki eğitim merkezleri aracılığıyla alanlarında çıraklık – kalfalık ve ustalık aşamaları ile ilerletmiş hem kişilere hem de ülkemize mesleki anlamda istihdam imkanlarına öncülük etmiştir. Bunun dışında yerel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda kurumumuzda vaktiyle kursiyer olarak katılan ve alanını geliştiren ve branşını ilerleten ve bu yarışmalarda kendini sınayan kursiyerlerimiz olmuştur.

Okuma yazma kurslarımızla yüzlerce vatandaşımız okuma yazma öğrenmiş hatta bu yola başlayan birçok vatandaşımız ortaöğretim mezuniyetine kadar süreçte devam etmiştir.

Diğer kurumlarla yapılan protokoller çerçevesinde her kuruma ve vatandaşa bir kez dahi olsa ulaşma imkanı bulan kurumumuz faal olarak yurt içi ve yurt dışı projelerine devam etmekte bu alanda kendisini geliştirecek bir ekiple çalışmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.11.2023 - Güncelleme: 10.11.2023 08:45 - Görüntülenme: 85
  Beğen | 1  kişi beğendi